Tyhjätaskusta taivaisiin: Vedonlyönnistä harrastus

16.11.12 klo 22:54 Vedonlyönti | Sampsa | 26 kommenttia

Nordicbetin ja 2minuutinvaroituksen solmittua yhteistyösopimuksen, ajattelimme auttaa vähemmän pelanneita lukijoita vedonlyönnin alkuun.

Koko homman A ja O on se, että harvemmin vedonlyönnillä rikastuu yhden yön aikana mutta pienistä puroista kasvaa iso virta. Se että vedonlyönnistä voi saada harrastuksen, vaatii siis kärsivällisyyttä ja hieman harjoittelua. Parasta kuitenkin on se, että lopulta siitä voi saada harrastuksen, joka ei maksa, vaan sillä jopa voi tienata jonkin verran.

Mitä pitää sitten muistaa kun aloittaa pelaamisen?

Ensinnäkin, ja pidä tämä aina mielessäsi: ÄLÄ koskaan pelaa velaksi!

1. Yksikään ottelu tai asia ei yleensä ole 100% varma ja kaikkia munia ei pidä laittaa samaan koriin.
2. Pelaa vain niin isolla panoksella kuin itselläsi on varaa.
3. Voittoa on pienikin voitto.
4. Joka kerta ei voi voittaa.
5. Liian pienet kertoimet eivät ole pelaamisen arvoisia.
6. Vedonlyöjällä ei ole suosikkijoukkueita.
7. Järjellä voitetaan rahaa ja tunteilla ne hävitään.
8. Sarjataulukko voi valehdella.
9. Herra kuntopuntari ja Herra tilastonikkari ovat vedonlyöjän parhaat kaverit.
10. Kerroinpelko on vedonlyöjän vihollinen.

Näin internetin ihmeellisenä aikana netistä löytyy parempia ja huonompia sivustoja, joista vetovinkkejä voi itselleen hankkia. Kuitenkin totuus on se, että harva maksullinenkaan vinkkipalvelu toimii niin hyvin, että sen toimintaan kannattaa luottaa sokeana.

Parasta vedonlyönnissä onkin se, että yleensä kaveriporukasta löytyy muitakin vedonlyöntiä harrastavia, joiden kanssa vedonlyönnistä saa entistäkin mukavamman harrastuksen. Se että kaveri bongaa hyvän kohteen ja kertoo siitä muillekin, on sitä, mikä tekee vedonlyönnistä entistä mukavampaa.

Jokaisen pitää kuitenkin muistaa se, että kaikki pelaavat omilla rahoillaan ja niillä panoksilla, jotka itsestään tuntuu oikeilta. Jokaisen vedon panos kuitenkin on myös riskisijoitus, jonka jokainen joutuu itse menettämään lapun mennessä väärin.

Jokainen siis voittaa ja häviää vain itselleen ja se on yksi tärkeimmistä asioista, joka pitää vetoa lyödessä muistaa. Tuplattu panos kun on myös tuplattu määrä rahaa, jonka voi hävitä, toisaalta taas tuplatulla panoksella voi voittaa tuplasti enemmän rahaa. Hyvässä vedonlyöntiporukassa onkin yhteinen voittaminen tärkeämpää kuin se, että kuinka paljon kukakin voitti. Yhdessä tekeminen ja yhteiset onnistumiset ovatkin yleensä niitä kokemuksia, mitkä saavat ihmiset harrastamaan joitakin asioita.

Toisaalta on myös niitä yksilöitä, jotka haluavat voittaa yksin mutta myös niin voi harrastaa vedonlyöntiä, onhan urheilijoissakin yksilölajien harrastajia. Tärkeintä ei ole siis tyyli vaan se, että vedonlyönti on kivaa eikä pakollista.

Tyhjätaskun sanakirja vedonlyöntiin:

Systeemi = Vedonlyönti kuponki johon on tehty monta ”alariviä” joille määritetään omat panoksensa. Maksaa enemmän kun tavallinen suora lappu mutta tuo mahdollisesti rahaa vaikka kaikki kohteet eivät menisi oikein.
Pankki= Systeemiin valittavissa oleva kohde joka löytyy jokaiselta ”alariviltä” ja pankin on pakko mennä oikein. Käytetään yleensä vähentämään alarivien määrää ja vain ”varmoissa” kohteissa.
Panos= Summa jonka sijoitat vedonlyönti riviin.
Kerroin= Vedonlyöntitoimiston laskema ”todennäköisyys” sille miten ottelu päättyy.
Yhteiskerroin = Kaikkien kohteiden kertoimia muodostama määrä jolla panos maksetaan takaisin kohteiden mentyä oikein.
Kilo= 1000€ voitto (10kiloa = 10 000€)
Kala= Yleensä puhutaan kaloista kun katsotaan isompia voittolappuja ja kilot tulee tässä mukaan kuvaan myös. (Kalan tilalla voi käyttää myös vaikka siikaa)

2minuutinvaroitus.com suosittelee vedonlyöntitoimistona NordicBetiä, nyt liittyessäsi TÄMÄN linkinkautta Nordicbetin asiakkaaksi saat maksimissaan 100€ aloitusbonuksen ensimmäisen tallennuksen yhteydessä. Bonus määräytyy ensimmäisen tallennuksen mukaan ja maksimi bonuksen saamiseksi sinun tarvitsee tallettaa pelitilillesi ensimmäisellä kerralla 100€. Bonusrahaa et voi nostaa suoraan pankkitilillesi vaan se pitää kierrättää pelaamalla vähintään 6 kertaa. Kyseessä ei ole huijaus vaan ihan tavallinen käytäntö joka takaa sen että ihmiset eivät vain liity ja nostele bonusrahojaan pois pelaamatta kertaakaan. Bonuksen kierrättämisestä ja ehdoista löydät tarkemmat tiedot palveluntarjoajan sivuilta ja ”lukitun” rahan määrän näkee omalta pelitililtä. Bonuksen säännöt Nordicbetin sivuilta.

Avainsanat:


Kommentoi

 • Voisitko Sampsa avata vähän vielä ”systeemiä” ja ”pankkia” tälläselle untuvikolle. Selittäisitkö myös ”yli/alle” ja ”tasoitusvedon”? Entä mitä muita vinkkejä seuraat itse kuin UG:tä? :)

  Itsellä ajatuksena lyödä vetoa GB:n ja Arizonan puolesta. Ravens luulisi olevan kans aika varma nakki. Mihis aikaan ajattelit julkaista Tyhjätaskun huomenna?

 • Vastaan nyt Sampsan ohi. Eli over&underissa on toimiston asettama kokonaispistemäärä ottelulle ja veikataan ylittyykö se. Tasoituksessa on toisella joukkueella toimiston asetttama tasoitus. Jacksonvillella oli nyt 15 Houstonia vastaan, joten jos veikkaat Jacksonvilleä sen kanssa niin voitat jos Jax voittaa suoraan tai häviää alle 15 pisteellä. Jos veikkaisit nyt Houstonia, niin sen pitäisi voittaa yli 15 pisteellä että voittaisit.

 • Systeemissä voi siis määrittää panosta asetettaessa kuinka monta peliä lapulla olevista pitää mennä oikein. Laitan kunhan pääsen koneelle kuvan niin aukeaa asia paremmin.

  Yli\alle vedossa tosiaan veikataan ottelun kokonaispisteitä.

  Pankki tosiaan liittyy systeemeihin ja on kohde jonka on oltava oikein aina että systeemissä voi voittaa. Mutta sitä/niitä käyttämällä systeemien rivimäärät vähenevät. Systeemissä siis kaikki kohteet pelataan ristii. Esim 4 kohdetta lapulle joista yksi on pankki niin tuplasysteemiä pelatessa pankin pitää osua jonka lisäksi 2muuta peliä. Rivejä tällöin muodostuu 3. Ilman pankkia tuplien määrä kasvaisi 6. Ja kun jokainen rivi maksaa sen saman esim 5e. Niin kokonais summa tippuisi pankin kanssa 30eurosta 15euroon.

  Mä oikeestaan en seuraa muuta kun tota UG ja kavereitten kanssa puhutaan vedoista. Toisaalta myös itse olen rajoittanut nykyään kamalasti pelaamista lajeihin mitä seuraan todella paljon. Esim nyt yritin itse tuota boonuksen kierrätystä päivän ajan. Ensin latasin saipa-hpk peliin isoa panosta, seuraavaksi tuplasin pelikassani pelaamalla bills miami peliä 2,5 pisteen tasoituksella, jonka jälkeen vielä kerran tuplasin pelikassan ilves-ässät pelillä. 2lajia joita seuraan paljon ja otin helpot kohteet pois. Eihän tollasilla 1,9 -2,5 kertoimilla miljoonia voita mutta esim 250e panoksella voitto alkaa olemaan ihan mukavia. Suurin luotto mulla kyllä on omiin ajatuksiin ja tilastoihin noissa isoissa panoksissa. Enkä nosta panosta koskaan yli 50e jos pelaan muita kun omia ajatuksia.

 • Huomenna tyhjätasku tosiaan julkaistaan varmaan tossa 14-15 aikaan kun katson vähän mihin suuntaan kertoimet menee ja mihin suuntaan tasoitukset kohteissa.

  Omia tämänpäivän vetoja voin vähän avata myös jos joku haluaa kokeilla.

  Arsenal-Tottenham 2 kerroin 4.00
  Arsenal varmasti häviäisi n. 2 matsia jos jengit kohtaisi 4 kertaa putkeen nykyisellään. Arsenal puolustaminen on ollut huonojakin jengei vastaan surkeaa ja omissa soi kokoajan hirvittävä määrä. Arsenal on myös ihan lukossa henkisesti josta kertoo viime pelissä yliajalla annettu pilkku jota ei saatu sisään. Vaarana tässä on tasuri mutta HUIMA kerroin siirtää mun papereissa kakkosen pakkolla pelattavaksi. Tätä olen itse singlenä panostanut n.100€, luottoa siis löytyy. Tähän sain muuten myös kivan kertoimen x2 merkillä(lähemmäs 2). Arsenal-fanina kuitenkin luotto omiin on aika surkeaa.

  Tappara-Pelicans 1
  Pelicanssilla molarit ei saa kiinni edes rantapalloa minkä lisäksi maalinteko on ollut aivan helvetin vaikeeta. Yleensä en noita 1,6-1,7 kertoimia paljon pelaa mutta tänään oli pakko. Tapparalla kulkee ihan kivasti nykyisellään ja Nieminen-Barkov kaksikko tekee joka matsissa sen 2 maalia. Pelicanssille toi 2 maalia voi olla jo liikaa. Tähän Nordic tarjoaa myös tasoituksia 3 maaliin asti joka nostaa tietysti kertoimia reilusti. Mutta liian usein ole rahani hävinnyt noilla tasoituksilla niin tänään isoa panosta asettaessa en viitsi alkaa ahnehtimaan.

  Niin ja NFL vetoihin toi 14 pinnaa on helvetin iso tasoitus on matsi mikä tahansa. Ajatellen tota Houston matsia esimerkiksi tai viime viikon Rams ottelua, Houstonhan pelaa myös Torstaina jo heti seuraavaksi joka vaikuttaa otteluun. Vink Vink ;)

 • Ok, kiitokset molemmille. Täältä löytyy myös näköjään perustietoa meille aloittelijoille:
  http://pelurit.fi/vedonlyonti

 • Kalle en kyllä pitäisi Ravens varmana nakkina. Itse ainakin löin Steelersin suora voitto kun kerroin Pinnacle sportissa oli Steelers voitto 2.5x ja Ravens voitto 1.59x rahat takaisin. Tasoituksella saisi Steelers +3.5 ja kerroin 1.84. Neljä viimeistä ottelua näiten välillä on päättynyt 3 pisteen voittoihin. Jos löisit 10 euroa Steelers voiton puolesta 10x putkeen ja Steelers voittaa 3x niin saisit takaisin 3×25€ eli 75€. Ravens voittaa tässä skenaariossa 7x eli häviät 7×10€=70€ Eli noilla kertoimilla jos Steelers voitta 3x niin olet voiton puolella. Kylähän Steelers voitta ainakin 3/10 Ravensia vastaan.
  GB@Detroit. GB voittoa voisi lyödä jos tykkää seurata trendejä. Divisiona matseissa niin Road favorite on 22-3 SU(straight up) ja 21-3 ATS(against the spread) bye viikon jälkeen. Jos taas on enemmän ns situational betsaaja niin Lions on varsin hyvä vaihtoehto. Pinnaclessa Detroitin voitosta saa 2.4 ja GBn 1.64. Detroit +3.5 antaa 1.93. GBn voitot ovat tulleet aika heikkoja vastustajia vastaan, heillä on myös aika paljon loukantuneita ja banged up pelaajia. Ensi viikolla heillä on vastassa Giantsit jotka viime vuonna tiputtivat GB pleijareista. Ihminen nyt vain on sellainen että välillä ajatukset ovat muualla kuin nykyhetkessä. Itse laitoin Lions voitto ilman tasoitusta.
  Lopuksi fubdera på matsi. Browns@Cowboys. OK nyt eletään se aikaa vuodesta kuin Romo herää. Monet bookerit antavat Brownsien voitosta 4x rahat takaisin. Brownsilla on kuitnekin ihan kelpo puolusutus. Ottakaa taas huomioon kertoimet, (Dallas voitosta muuten jotain 1.2 luokkaa) ja se että noilla kertoimilla pitäisi lyödä 10x putkeen yhtä joukkuetta. Vedenjakaja taittaa olla 2/10 jos lyö Brownsit.
  Ei muuta
  t. viihdebetsaaja Jens

 • @ Jens: Mut enhän mä ole lyömässä muuta kuin siitä huomisesta Steelers.matsista vetoa. En niistä kymmenestä seuraavasta. Tuli taas paljon termejä opiskeltavaksi, mitä sivustostoja ja vinkkejä seuraat?

 • Saat toki lyödä Ravensia mä olen jo lyönyt Steelersia. Tasainen matsi se tulee olemaan. Steelersin kertoimet ovat vain sen verran parempia sen takia mä valitsin Steelersit koska en uskon että Steelers on niin iso underdog. Seuraan pregame.com ja covers. com ja twitterissä NFL jengien beat reporters ja joitain NFL.com toimittajia

 • Joo vaikka Ben on poissa niin Steelers-Ravens matsit on aina hekemonia otteluita.

 • Toi Arsenal-Tottenham, ,matsi ratkesi sitten tohon punaseen korttiin.. Ennen sitä Tottenham vei peliä miten halus.. Mutta tätä mä tarkoitin että ”varmoja” ja hyviä kohteita ei ole jos tulee jotain odottamatonta tapahtumaan.

 • Lukekaas puolueetonta Bal@Pit-arviota tuolta toisaalta. :)

 • Pääoman kierrättämisen onnistuminen riippuu yllättävän paljon kärsivällisyydestä. Esimerkiksi 100 alkupanoksen kierrättäminen NFL-peleissä ”onnistuu” logiikalla 10 viikkoa, 60 euroa per viikko (vaikka 15*2€ spreadiin ja 15*2 O/U:hun). Eli vetoja yhteensä 300 kpl riskien karsimiseksi. Tietysti nuo toimistojen katteen syövät pääomaa eli osumatarkkuuden pitää olla yli 50%, ja vaikka keskimääräistä paremmin osuukin, niin käteen jää ehkä noin 70€ ”voittoa” joka ei aikainvestointia kyllä kata (noita bonuksia ei noista rajoituksista johtuen kauhean moni pääse varmaan nostamaan).

 • Ravens fanina en ois lyömässä noilla kertoimilla Ravensin voittoa. Matsi kuitenkin Steelersii vastaan ja se on aina kova taisto. Vaikka Ben puuttuukin niin Pit kuitenkii pelaa kotonaan. Ja Ravensiltä taas yks starter lisää loukkaantuneena kun CB J Smith useemman viikon sivussa.

 • Steelerseillä ratkaisee paljon, miten joukkue pystyy suoriutumaan ilman Beniä. Viimeksi meni hienosti mutta siloin oli koko preseason aikaa valmistautua. Nyt en uskalla koskea tähän kohteeseen, liikaa loton makua.

 • Jos omiin taitoihin ei vielä ihan usko niin Colin Cowherdsin picksit tänä vuonna uskomattomat 35-15 (http://espn.go.com/espnradio/shows/colincowherd/story/_/page/blazingfive/colin-cowherd-blazing-five-picks).
  Ps. Colin nappasi Steelers +3,5 :)

 • Vegas Super Contest picks -lukumäärät löytyy osoitteesta http://www.thespread.com/nfl-super-contest-picks-from-the-las-vegas-hilton. (ennustearvo ollut tänä vuonna kylläkin keskinkertainen).
  Kyseessä siis ison rahan kilpailu (buy-in $1500) jossa noin 733 ”ammattilaista/puoliammattilaista/muutenvainvarakasta” valitsee joka viikko viisi vetoa ja kauden aikana eniten osunut nostaa yli $500.000.
  Ps. Yllä mainitut Colinin picksit johtaisivat tätä kisaa…

 • En ehdi myöhemmin enää kommentoimaan, joten tässä omat betsini tälle kierrokselle. HUOM. Perustuu puhtaaseen mutuun. :)

  Lions vs Packers, Packers voittaa & alle 52,5 p
  Steelers vs Ravens, Ravens voittaa H(0 – 3.5)
  Falcons vs Cardinals, Cardinals voittaa H(0 – 9.5)

 • Sillon tällöin aina vedonlyöntiä harrastanut, mutta vain satunnaisesti.
  Uskaltaakos joku avautua, että paljonkos olette voittaneet yhdellä kertaa ja onko joku hävinnyt yhdellä kertaa ”isohkoa” summaa?

  Nyt pitää pohtia, että uskaltaisiko sitä aloittaa vedonlyönnin uudeksi harrastukseksi.

 • Tulosvedosta on tullut joskus jotain 400€:n luokkaa ja vakiosta läpsähti 3500€ aikoinaan. Muut vedot on pyörinyt muutamien kymppien tai yhden satasen luokkaa. En pelaa paljoa, aika harvakseltaan nykyään.

 • paras potti jotain 6000€ sm-liigasta parin cuoden takaa ja panos oli jotain 20-30e.
  Viime lauantaina arsenal söi 250e mutta viime yön tyhjätaskulla 1757e kuittas sen tappion.. Ja tämä kaikki tuolla ilmaisella 100.

  Mutta omista panoksista se on kiinni.. Mutta rauhassa harjoittelee pikku panoksilla niin voittaa pieniä summia mutta häviää tppion tullen taas pieniä määriä..

 • Kysynpä vielä tähän aiheeseen kun Sampsa kirjoitti, ettei liian pienet kertoimet ole pelaamisen arvoisia. Niin mikä olisi sellainen hyvä kipuraja mistä pienempää ei ole järkevää pelata?
  Esimerkiksi tämän päivän Sm-liiga kierroksella Jokereilla on kerroin 1,65 joten olisiko tuollainen kerroin pelaamisen arvoinen vielä?

 • Kertoimen pienuus ei ole absoluuttiista vaan suhteellista. Jos Jokerit voittaa mielestäsi yli 60% (=1/1,65) todennäköisyydellä niin tuo on pelikelpoinen (tuoton odotusarvo yli 1). Muussa tapauksessa kerroin on ”liian pieni”.

 • No nyt on hyvä vastata mutta itse en olisi jokereita pelannut koska Tappara taitaa olla kuntopuntarin ykkönen.. Tasurin vaarahan tossa oli suuri..

 • Itse pitkän linjan vedonlyöjänä (hah, 4viikon kokemus) olen jo alkanut suosia että varmoissa isomman rahan panostuksissa kohteissa pitää olla jotain 1,8+ ja sitten joskus olen noilla ”varmoilla” peleillä saanut tyyliin 1,35-1,7 kertoimilla jo pelirahaa pienellä panoksella. 5+ kohdetta oikein siis.

 • Että yksittäin veikkaisin jotain kohdetta, täytyy kertoimen olla kolmen pintaan.

 • Mä tykkään tollasista 1,80-2.00 kertoimista sillon kun panostan isosti. Sinkkuna kun pelaan siis.. Ei oo liian isoa riskiä ja toiseksi myös voitto on jonkinlainen jos ja kun osuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>