Junior Seau 1969-2012

03.05.12 klo 14:04 NFLUutiset | Antti | 2 kommenttia

Jälleen yksi NFL:n historian merkkihenkilöistä on siirtynyt pelaamaan taivaallisille pelikentille, kun San Diego Chargersin, Miami Dolphinsin ja New England Patriotsin entinen LB Junior Seau menehtyi 43-vuotiaana.

seau


Seau muistetaan parhaiten päivistään San Diegossa, jossa hän nosti joukkueen historian ainoan kerran Super Bowliin kaudella 1994 ja josta hänet valittin peräti 12 Pro Bowliin vuosina 1991-2002. Myöhempinä vuosinaan Seau pääsi vielä kerran yrittämään Super Bowlin voittoa Patriotsin riveissä kaudella 2007, mutta jäi jälleen ilman jokaisen urheilijan unelmaa. Eräässä haastattelussa Seau kertoi, ettei olisi ikinä arvannut, että hänen ensimmäisen Super Bowl -ottelunsa jälkeen seuraavaan Super Bowliin pääsyyn menisi niin kauan. Kauden 2009 jälkeen Seau vetäytyi lopullisesti pelikentiltä ja jäi odottamaan Hall of Fame -kutsua, sekä tekemään hyväntekeväisyyttä. Elämä ei kuitenkaan kulkenut peliuran jälkeen täysin Seaun toivomalla tavalla ja nyt hän liittyi surulliseen San Diegon 1994 Super Bowl -joukkueeseen, josta peräti 8 jäsentä on jo kuollut, vaikka aikaa ottelusta on vain 17 vuotta.


Kommentoi

  • Epäillään, että Seau olisi kuulunut siihen ryhmään jotka ovat tehneet itsemurhan CTE:n takia. JIm Trotter kertoo artikkelissaan Seaun todenneen näin siitä tarvitseeko NFL sääntöjen muuttua siihen suuntaan etteivät pelaajat kärsisi toistuvasti aivotärähdyksistä.

    ”In March, we spoke about the perception that commissioner Roger Goodell was making the game too soft with his enhanced enforcement of player safety rules. ”It has to happen,” he said. ”Those who are saying the game is changing for the worse, well, they don’t have a father who can’t remember his name because of the game. I’m pretty sure if everybody had to wake with their dad not knowing his name, not knowing his kids’ name, not being able to function at a normal rate after football, they would understand that the game needs to change. If it doesn’t there are going to be more players, more great players, being affected by the things that we know of and aren’t changing. That’s not right.”

    http://sportsillustrated.cnn.com/2012/writers/jim_trotter/05/02/junior.seau/index.html#ixzz1tog0WIgF

  • tässä on varmasti surullisin tapa kuulla ekan kerran legendaarisesta pelaajasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>